Despre judetul Suceava, Date istorice si geografice
oferte sejur cazare

Suceava | Geografie si istorie despre judetul Suceava

Situat in nord-estul Romaniei, cu o suprafata de 8553,5 kmp, este zona in care isi dau intalnire elemente biomorfice specifice din pamant, iar acum, se constituie un adevarat muzeu natural in care vizitatorul ramane uimit in fata peretilor abrupti modelati de pamant de mana omului.
 Cei peste 718.000 de locuitori ai judetului, ocupand la acest capitol locul al saptelea din tara,  isi desfasoara activitatea in salba de 8 orase, dintre care 4 municipii : Suceava, Radauti, Falticeni  si Campulung Moldovenesc ; 4 orase : Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret, Solca si un numar de 396 de sate grupate in 90 de comune. Din numarul locuitorilor, 64% locuiesc in mediul rural si 36% in mediul urban. In fiecare dintre aceste localitati, fie oras sau comuna, gasim elemente specifice locului, prin care se disting de celelalte localitati. Un singur lucru le aseamana, ospitalitatea locuitorilor, harnicia si priceperea acestora atat la munca in  gospogarie, cat si la mestesugurile transmise din generatie in generatie cu care se fac remarcati in tara si chiar peste hotare.
 Judetul Suceava reprezinta un vechi leagan de cultura si civilizatie, ocupa un loc marcant in istoria romanilor prin rolul decisiv de aparatori ai granitelor Moldovei pe care l-au avut inaintasii. Inceputul evului mediu a fost bine reprezentat prin infiintarea primelor targuri, formatiuni politice puternice care au tinut piept popoarelor ce ar fi vrut sa ocupe aceste teritorii : turci, tatari, unguri. Domnitorii moldoveni au avut un rol decisiv in consolidarea statului feudal romenesc de la rasarit de Carpati. Sa nu uitam ca aici au fost stabilite primele trei capitale ale Moldovei : Baia, Siret, Suceava centrului , estului si nordului continentului european. Judetul Suceava are o paleta larga de bogatii naturale. Patrimoniul forestier reprezinta 52% din zona judetului, oferind locuitorilor posibilitatea de a se ocupa cu mestesuguri in lemn, dar si cu exploatarea forestiera. Salina de la Cacica, unica in zona Moldovei, a reprezentat un loc de munca pentru oamenii locului, ce scoteau sarea bruta. In prezent este amenajat un loc de acces al turistilor, unde se afla si o biserica construita in subteran.

Judetul Suceava se suprapune partial Carpatilor orientali si Podisului Sucevei. Situat in nord-estul tarii, intro zona de legenda tesuta din timpul domnitorilor moldoveni in fruntea carora se situeaza Stefan cel Mare, gasim aici comori ale sufletului romanesc tesute in cantece si balade, in portul popular ce pastreaza parfumul traditiei peste veacuri. Tara fagilor te intampina cu dealuri domoale, dar si cu piscuri impadurite unde rasuna buciumele pastorilor. Este un loc pitoresc in care se imbina noutatea si tumultul prezentului alaturi de pacea si linistea monahala a manastirilor bucovinene.
 Despre aceste locuri multi scriitori de-a lungul vremii si-au exprimat parerea in urma vizitarii manastirilor sau locurilor de legenda.istoricul Nicolae Iorga aceasta zona reprezenta "toata bogatia stralucitoare, de arta, monumentele cele mai frumoase ale vechilor domni si boieri" Dimitrie Onciul, intemeietorul istoriografiei moderne, scria despre judetul Suceava :
"Nicaieri pe tot cuprinsul romanesc nu se afla, pe un spariu atat de mic, atata bogatie de istorie romaneasca, atatea amintiri scumpe ale trecutului nostru"


Judetul Suceava istorie si geografie
 
sitemap     hoteluri Mamaia     vile Mamaia Sat     vile Eforie Nord     hoteluri Eforie Sud     vile Costinesti     Hoteluri Olimp    
Hoteluri Neptun     Hoteluri Jupiter     hoteluri Cap Aurora     Hoteluri Venus     Hoteluri Saturn     Hoteluri Mangalia     hoteluri Albena    

constructmall.ro - decoratiuni         craiova forum    
Supercentrale